Superset: Hip thrust me band 12 reps + band abduction 20 reps me ngadal, 20 reps pulsing, 4 sete
Qëndroni e ulur në tokë me një stol, ose objekt tjetër ku të mund të mbështeteni. Mbështesni shpatullat, në pozicionin pak poshtë supeve. Objekti duhet të jetë I pozicionuar mirë, mbështetur diku, në mënyrë mos të ketë mundësi të lëvizi ndërkohë që ju ekzekutoni ushtrimin. Tek këmbët, në lartësinë sipër gjunjëve kemi vendosur një llastik. Përpara këmbëve keni boshtin të cilin do ta afroni rreth vetes duke e rrotulluar (për ta pasur më të lehtë, vendosni dy pllaka në tokë, mbi të cilat të vendosni secilën nga pllakat e boshtit, pasi në këtë mënyrë do ta keni më të lehtë për ta afruar). Boshti duhet të këtë një sfungjer, në mënyrë që mos të vriteni kur të ekzekutoni ushtrimin. Pozicionojeni boshtin në zonën poshtë barkut. Këmbët të jenë të hapura sa gjerësia e supeve. Ngrijeni boshtin duke I dhënë fuqi me anë të shputave dhe duke shtyrë me vithe për sipër. Qëndrojmë dy seconda sipër dhe hapim gjunjët anash, duke shtyrë sa më shumë llastikun. Ulemi sërish pa prekur tokën me vithe. Shpatullat nuk levizin dhe nuk shkëputen nga stoli për asnjë moment. Sapo të kemi mbaruar 12 përsëritjet. Çohemi, pa hequr llastikun ulemi në një stol. Këmbët I mbajmë të hapura sa gjerësia e supeve. Përkulemi pak përpara me trupin. hapim këmbët anash, duke shtyrë sa më shumë llastikun për jashtë. Kujdes lëviz vetëm pjesa e sipërme e këmbës, jo pjesa e poshtme. Pasi të kemi mbaruar 20 herë hapjet me ngadalë, bëjmë 20 pulsime të shpejta. Pushojmë 2 minuta dhe bëjmë supersetin nga fillimi.

Superset: Hip thrust me band 12 reps + band abduction 20 reps me ngadal, 20 reps pulsing, 4 sete
Qëndroni e ulur në tokë me një stol, ose objekt tjetër ku të mund të mbështeteni. Mbështesni shpatullat, në pozicionin pak poshtë supeve. Objekti duhet të jetë I pozicionuar mirë, mbështetur diku, në mënyrë mos të ketë mundësi të lëvizi ndërkohë që ju ekzekutoni ushtrimin. Tek këmbët, në lartësinë sipër gjunjëve kemi vendosur një llastik. Përpara këmbëve keni boshtin të cilin do ta afroni rreth vetes duke e rrotulluar (për ta pasur më të lehtë, vendosni dy pllaka në tokë, mbi të cilat të vendosni secilën nga pllakat e boshtit, pasi në këtë mënyrë do ta keni më të lehtë për ta afruar). Boshti duhet të këtë një sfungjer, në mënyrë që mos të vriteni kur të ekzekutoni ushtrimin. Pozicionojeni boshtin në zonën poshtë barkut. Këmbët të jenë të hapura sa gjerësia e supeve. Ngrijeni boshtin duke I dhënë fuqi me anë të shputave dhe duke shtyrë me vithe për sipër. Qëndrojmë dy seconda sipër dhe hapim gjunjët anash, duke shtyrë sa më shumë llastikun. Ulemi sërish pa prekur tokën me vithe. Shpatullat nuk levizin dhe nuk shkëputen nga stoli për asnjë moment. Sapo të kemi mbaruar 12 përsëritjet. Çohemi, pa hequr llastikun ulemi në një stol. Këmbët I mbajmë të hapura sa gjerësia e supeve. Përkulemi pak përpara me trupin. hapim këmbët anash, duke shtyrë sa më shumë llastikun për jashtë. Kujdes lëviz vetëm pjesa e sipërme e këmbës, jo pjesa e poshtme. Pasi të kemi mbaruar 20 herë hapjet me ngadalë, bëjmë 20 pulsime të shpejta. Pushojmë 2 minuta dhe bëjmë supersetin nga fillimi.

Superset: Dumbbell curtsy lunges me band 12 reps + pulsing curtsy lunges 12 reps; 3 sete
Qëndrojmë në pozicion drejt, me këmbët të hapura sa gjerësia e supeve. Mbi gjunjë kemi të vendosur një llastik. Në secilën dorë kemi nga një peshë. Ulemi mbrapa në pozicionin lunges, por diagonal, me njërin gju të përthyer përpara, ndërsa gjurin tjetër të përthyer mbrapa, diagonal. Gjuri shkon sa më pranë tokës, por nuk e prek në asnjë moment atë. Kthehemi sërish në pozicionin drejt në këmbë. E përsërisim ushtrimin 12 herë dhe menjëherë, pa pushim në mes, lëshojmë peshat në tokë dhe në pozicionin me gjunjë të përthyera bëjmë 12 pulsing lunges. Pasi të mbarojmë me njërën këmbë kalojmë menjëherë te këmba tjetër. Pushojmë 60 sekonda dhe fillojmë sërish ushtrimin me këmbën e parë.

Superset: Dumbbell sumo deadlift 10 reps + Dumbbell ëide stance stiff leg rdl 10 reps; 3 sete
Qëndrojmë me këmbët të hapura sa më gjerë. Gjunjët dhe gishtat shikojnë anash. Në tokë, përpara këmbëve kemi një girë, e cila duhet të jetë peshë e madhe. Ulemi duke mbajtur shpinën dhe supet drejtë, pa u kërrusur dhe marrim girën. Ngrihemi duket drejtuar këmbët dhe kontraktuar vithet. Nga pozicioni drejt në këmbë, përkulemi para me girën, duke I çuar vithet sa më mbrapa, në mënyrë që të ndjejmë sa më shumë tërheqje në zonën e hamstring. Këmbët qëndrojnë të drejtë, në të njëjtin pozicion. Përkulemi aq sat ë ndjejmë tërheqje tek këmbët, jo tek mesi. Ngrihemi sërish drejt dhe ulemi në pozicionin e mëparshëm të sumo deadlift. Përsërisim dy lëvizjet 20 herë, për tre sete.

Reverse hype 4 sete 12 reps
Vendosemi sipër makinerisë, duke u mbështetur me bark dhe gjoks. Nëse nuk e keni një makineri të tillë në palestrën tuaj, mund të zgjidhni një alternativë, si psh të shtriheni mbi një stil me këmbët sa më jashtë, ose mbi një kuti box që keni në palestër. Në këtë rast për ta vështirësuar ushtrimin vendosni një llastik mbi gjunjë. Nëse keni makinerinë, nuk keni nevojë për llastikun, pasi keni peshë. Vendosni peshën në zonën e kaviljeve. Mbahuni fortë me duar, në pozicionin përkatës. Ngrini të dyja këmbët njëkohësisht, duke ndjerë kontraktim në zonën e vitheve. I ulni në pozicionin fillestar, për të vazhduar në këtë mënyrë për 12 herë.

Reverse hype 4 sete 12 reps
Vendosemi sipër makinerisë, duke u mbështetur me bark dhe gjoks. Nëse nuk e keni një makineri të tillë në palestrën tuaj, mund të zgjidhni një alternativë, si psh të shtriheni mbi një stil me këmbët sa më jashtë, ose mbi një kuti box që keni në palestër. Në këtë rast për ta vështirësuar ushtrimin vendosni një llastik mbi gjunjë. Nëse keni makinerinë, nuk keni nevojë për llastikun, pasi keni peshë. Vendosni peshën në zonën e kaviljeve. Mbahuni fortë me duar, në pozicionin përkatës. Ngrini të dyja këmbët njëkohësisht, duke ndjerë kontraktim në zonën e vitheve. I ulni në pozicionin fillestar, për të vazhduar në këtë mënyrë për 12 herë.